3 Fıkra Birden
1 sayfadaki 1 sayfası
3 Fıkra Birden
Bir gün bütün ülkelerin bilim adamlarının davet edildiği bir uzay konferansı için Türkiyeden de bir bilim adamının da yollanması için davetiye gönderilmiş. Düşünmüşler düşünmüşler kimi yollayalalım diye en sonunda Temeli göndermeye karar vermişler. Temel konferansa gitmiş . Konferans başlamış Rus bilimadamı hemen ilk u...zaya biz gittik diye böbürlenmiş, Amerikalı bilim adamı aya ilk ayak basan biziz diye böbürlenmiş sırayla tüm ülkelerin bilim adamları konuşmuş, bir ara Amerikalı bilim adamı Temele dönmüş siz ne yaptınız ne çalışmalarınız var diye sormuş, salonda derin bir sessizlik olmuş ve bütün başlar Temele çevrilmiş Temel şöyle bir etrafına bakmış ayağa kalmış ve göğsünü kabartarak Biz Güneşe gidecağüz demiş. Birden bir uğultu ve kıpırdanmalar başlamış ve hemen Rus sormuş ama mümkün değil henüz güneşe erimeden ulaşacak bir uzaygemisi yapılmadı demiş. Temel yine göğsünü kabartarak biz onu da düşündük akşam serinluğunda gidecağuz demiş
====================================================================
Kadının biri bir halı mağazasına gitmiş. Eski bir iran halısı dikkatini çekmiş.
Eğilip halıya bakmak isterken sesli bir şekilde gaz çıkarmış.
Bu durumu farkeden biri var mı diye etrafına bakmış.
Arkasında dükkanın sahibi duruyor.
Konuyu değiştirmek için bu halının fiyatı ne kadar diye sormuş. Adam pişkin bir şekilde ce...vap vermiş.
- Ablacım halıyı gördün osurdun, fiyatını duysan altına zçarsın..
======================================================================
Mahmut ölünce cennetin kapısında kuyruğa girer. Hemen önünde bekleyen adam pederdir. Kapıda bir melek beklemektedir. Melek pedere sorar;
"Hiç günahın var mı peder?".
Peder; "Aziz melek ben rahiptim. Tüm hayatım boyunca hep tanrıma dua ettim. Karıma ve çocuklarıma sadık kaldım. İnsanlara ve hayvanlara hep yardım ettim."
Melek; "Çok iyi, bunları biliyorduk zaten. Al sana cennetin gümüş anahtarı." der ve sonra Mahmut'a döner;
"Senin hiç günahın var mı?"
Mahmut; "Ben de her zaman hayvanlara ve insanlara iyilik yapardım. Tanrıya dua etmedim açıkçası, inancım da zayıftı ve bir günahım vardı. Çok sert ve hızlı minibüs kullanırdım."
Melek Mahmut'a döner ve "Bunu da biliyoruz, çok iyi al sana cennetin altın anahtarı" der.
Peder bu olaya çok sinirlenir; "Ben hayatımı tanrıya adadım, siz de gidip bu adamı cennette benden üstün tutuyorsunuz, haksızlık değil mi?!! " diye sorar.
Melek gülerek; "Peder sen vaaz verirken herkes uyuyordu ama Mahmut minibüs kullanırken herkes dua ediyordu. Skor farklı yani! " )
====================================================================
Kadının biri bir halı mağazasına gitmiş. Eski bir iran halısı dikkatini çekmiş.
Eğilip halıya bakmak isterken sesli bir şekilde gaz çıkarmış.
Bu durumu farkeden biri var mı diye etrafına bakmış.
Arkasında dükkanın sahibi duruyor.
Konuyu değiştirmek için bu halının fiyatı ne kadar diye sormuş. Adam pişkin bir şekilde ce...vap vermiş.
- Ablacım halıyı gördün osurdun, fiyatını duysan altına zçarsın..
======================================================================
Mahmut ölünce cennetin kapısında kuyruğa girer. Hemen önünde bekleyen adam pederdir. Kapıda bir melek beklemektedir. Melek pedere sorar;
"Hiç günahın var mı peder?".
Peder; "Aziz melek ben rahiptim. Tüm hayatım boyunca hep tanrıma dua ettim. Karıma ve çocuklarıma sadık kaldım. İnsanlara ve hayvanlara hep yardım ettim."
Melek; "Çok iyi, bunları biliyorduk zaten. Al sana cennetin gümüş anahtarı." der ve sonra Mahmut'a döner;
"Senin hiç günahın var mı?"
Mahmut; "Ben de her zaman hayvanlara ve insanlara iyilik yapardım. Tanrıya dua etmedim açıkçası, inancım da zayıftı ve bir günahım vardı. Çok sert ve hızlı minibüs kullanırdım."
Melek Mahmut'a döner ve "Bunu da biliyoruz, çok iyi al sana cennetin altın anahtarı" der.
Peder bu olaya çok sinirlenir; "Ben hayatımı tanrıya adadım, siz de gidip bu adamı cennette benden üstün tutuyorsunuz, haksızlık değil mi?!! " diye sorar.
Melek gülerek; "Peder sen vaaz verirken herkes uyuyordu ama Mahmut minibüs kullanırken herkes dua ediyordu. Skor farklı yani! " )
WahseTR- Mesaj Sayısı : 150
1 sayfadaki 1 sayfası