İlginç Hikayeler-3
1 sayfadaki 1 sayfası
İlginç Hikayeler-3
SÖZ
Bir Müslüman. Bir ateşperest. Çalışıyorlar. Namaz vakti.
Müslüman:
-Namaz kılacağım. Namaz kılarken, bana ilişmeyeceğine dair söz verir misin ?
-Veririm.
Namaz… bir müddet sonra… Ateşperest. İbadet zamanı…
-Şimdi sıra ben de, ibadet ederken, bana ilişmeyeceğine söz verir misin.
-Olur sana ilişmem… Rahatça ibadet yapabilirsin. Fakat ateşperest ateşe tapmak üzere secdeye varınca, Müslüman hemen üzerine atılır. Sözünde duramaz… Tam o esnada şöyle bir ses duyar:
-Söz verdiğin zaman sözünü yerine getir. Bunun üzerine adama ilişmeden geri çekilir. Sonra ateşperest ibadetini bitirdiğinde sorar:
-Evvela hücum ettin. Sonra niye vazgeçtin ?...
-Allah’dan başkasına secde ettiğin zaman, dayanamadım, üzerine atıldım. Seni öldürmek istiyordum. Fakat tam o anda:
-Söz verdiğin zaman ahdini yerine getir, diyen bir ses, beni o teşebbüsümden alıkoydu. Bunun üzerine Mecusi:
-Şimdi inandım ki, asıl ve gerçek ilah senin Rabbindir. Kendi düşmanı için dostunu bile azarlıyor. İşte huzurunda Müslüman oluyorum diyerek kelime-i şahadet getirir.
Bir Müslüman. Bir ateşperest. Çalışıyorlar. Namaz vakti.
Müslüman:
-Namaz kılacağım. Namaz kılarken, bana ilişmeyeceğine dair söz verir misin ?
-Veririm.
Namaz… bir müddet sonra… Ateşperest. İbadet zamanı…
-Şimdi sıra ben de, ibadet ederken, bana ilişmeyeceğine söz verir misin.
-Olur sana ilişmem… Rahatça ibadet yapabilirsin. Fakat ateşperest ateşe tapmak üzere secdeye varınca, Müslüman hemen üzerine atılır. Sözünde duramaz… Tam o esnada şöyle bir ses duyar:
-Söz verdiğin zaman sözünü yerine getir. Bunun üzerine adama ilişmeden geri çekilir. Sonra ateşperest ibadetini bitirdiğinde sorar:
-Evvela hücum ettin. Sonra niye vazgeçtin ?...
-Allah’dan başkasına secde ettiğin zaman, dayanamadım, üzerine atıldım. Seni öldürmek istiyordum. Fakat tam o anda:
-Söz verdiğin zaman ahdini yerine getir, diyen bir ses, beni o teşebbüsümden alıkoydu. Bunun üzerine Mecusi:
-Şimdi inandım ki, asıl ve gerçek ilah senin Rabbindir. Kendi düşmanı için dostunu bile azarlıyor. İşte huzurunda Müslüman oluyorum diyerek kelime-i şahadet getirir.
Similar topics
» İlginç Hikayeler-2
» İlginç Hikayeler-1
» Japoncanın İlginç Yanları
» 3 ü bir arada :D Bilgisayar parçaları, ilginç bilgisayar parçaları, anlatımlı bilgisayar parçaları
» İlginç Hikayeler-1
» Japoncanın İlginç Yanları
» 3 ü bir arada :D Bilgisayar parçaları, ilginç bilgisayar parçaları, anlatımlı bilgisayar parçaları
1 sayfadaki 1 sayfası