Elvan Unultu
Paylasalim.firstgoo.com :: Genel :: Spor
1 sayfadaki 1 sayfası
Elvan Unultu
Etiyopya asıllı ulusal atlet Elvan Abeylegesse, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yedek ayakkabılarını en büyük rakibi olan Etiyopyalı Meselech Melkamu'ya vermesi sonucu ödüle aday gösterilmesinin ardından ortaya yeni bir iddia atıldı.
Elvan Abeylegesse'yi, Dünya fair-play ödülüne Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi aday göstermesi gerekirken Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) eski medya direktörü Fekrou Kidane aday gösterdi.
Bunun üzerine çarpıcı açıklamalarda bulunan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, olanların Avrupa Fair-Play Birliği İkinci Başkanı Erdoğan Arıpınar'ın hatası olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti:
"Önemli olan Elvan'ın bu ödülü almasıdır. Bunu, Etiyopyalı Fekrou Kidane veya başka bir ülkeden başka biri aday göstermiş fark etmez. Fair-Play Komitesi'nde olan herkes birilerini aday gösterebilme hakkına sahiptir. Komite'nin yanı sıra Federasyon üyeleri de aday gösterebilirler. Daha önceden bizimle çalışan aramızdaki problemler sonucu yollarımızı ayırdığımız Erdoğan Arıpınar'ın, Elvan'ı gözden kaçırıp aday göstermemesi ve sonrasında "Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Elvan'ı aday göstermedi müracaat yapmadı. Etiyopya aday gösterdi. diye spekülasyon yaratması sonucu durum buralara geldi. Bu konuyla ilgili bilgi vermesi gereken Erdoğan Arıpınar toplantıda yoktu. Madem böyle konuşacaktın niye toplantıda yoktun. Biz bu çalışmayı 6 aydır yapıyoruz 6 ay boyunca Erdoğan Bey neredeydi? Zaten Erdoğan Arıpınar'ın lisan bilgisi de iyi değildi.
Ben Fair-Play Komitesi'nde 20 senedir üyeyim eski yeni başkan olarak da görev yapıyorum. Ben 14 kişilik komiteyi ödülü aldırmak için ciddi şekilde kulis yaptım. Elvan'ın aday gösterilmesini destekledim. Oy verilmesi için ittifak kurdum. Fakat Arıpınar'ın ihmali sonucu aday gösterdiğimiz Turgut Atakoğlu'nun kızı Sema Kasapoğlu da tanıtım ödülü aldı." dedi.
WahseTR- Mesaj Sayısı : 150
Paylasalim.firstgoo.com :: Genel :: Spor
1 sayfadaki 1 sayfası